Afdrukken

Centrum Ronde van Vlaanderen in geldnood

Geschreven door Lena Van Boven op . Gepost in uit de provincieraad

Iedereen zal wel in de krant de noodkreet gelezen hebben van Rik Vanwalleghem, directeur van het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde, ivm de geldnood waar het bezoekerscentrum mee te kampen heeft.
Er is zelfs sprake van een faillissement indien er niet snel nieuwe inkomsten gevonden worden tegen het einde van het jaar.

Ondanks het stijgende aantal bezoekers en het binnenhalen van de aankomst van de Ronde van Vlaanderen haken sommige belangrijke sponsors af en is er sprake van krimpende toelagen.
Het centrum was één van de redenen voor de komst van de Ronde. Het zou dan ook bijzonder spijtig zijn moest het wielercentrum verdwijnen.

In 2003 is het museum geopend als een interactief belevingscentrum opgebouwd rond de Ronde van Vlaanderen op initiatief van de provincie. Er is dus veel energie en geld ingestoken waardoor er nu niet de andere kant kan opgekeken worden. Het is spijtig dat er nu pas aan de alarmbel getrokken wordt. Het is al jaren zo dat het Centrum met moeite het hoofd boven water kan houden. Het gevolg daarvan is dat er sommige onderhoud en herstellingswerken worden uitgesteld.

Ik vraag me ook af of het verleggen van het parcours van de Ronde iets te maken met het afhaken van sponsors? Het centrum was tenslotte betrokken partij en niet iedereen was daar even gelukkig mee. Zal de provincie iets ondernemen om het voortbestaan van het centrum te verzekeren? Zo ja, wat? Is er al overleg geweest met de andere betrokken partijen, ik denk maar aan de stad Oudenaarde ?
Zo ja, wat was het resultaat?

Lena Van Boven