Afdrukken

Rommelmarkt

Geschreven door Lena Van Boven op . Gepost in uit de gemeenteraad

Naar aanleiding van wat verhalen die ons ter ore zijn gekomen i.v.m. de zondagse rommelmarkt heb ik eens wat informatie trachten te vinden i.v.m. de regels en voorwaarden, maar ik heb daar bitter weinig over teruggevonden.

Op de webstek van Lokeren staat een kort artikel over de uren en plaats. Ik kom te weten dat de rommelmarkt beheerd wordt door een VZW, bedoeld is voor de verkoop van tweedehandsspullen waarbij geen leurkaart nodig is en er wordt ook één contactpersoon vermeld. Nergens vind ik een reglement of inlichtingen zoals vanaf welk uur de verkopers zich kunnen aanmelden en voor welke prijs en voorwaarden. Daar bedoel ik mee, kan men een verkoopstand huren per week of ook per jaar en aan welke prijs? Kan er überhaupt wel gereserveerd worden of gebeurd alles dezelfde dag ter plaatse? Er wordt geklaagd over het feit dat er vroeger en vroeger plaatsen worden ingenomen zodanig dat er reeds om 5.00u geen plaats meer is en dat er meer en meer Lokeraars niet meer aan de bak komen. Er wordt ook gezegd dat er met willekeurige tarieven zou gewerkt worden. Klopt dit?

Een reglement zou veel problemen kunnen voorkomen. Indien er een dergelijk reglement bestaat zou ik graag weten waar ik dat kan terugvinden.
Wat ik me ook afvraag als ik zelf al eens op de rommelmarkt kom is of er enige controle is op de zaken die worden aangeboden? Nooit zie ik daar politie.
En bij sommige koopwaar stel ik me toch de vraag of het wel koosjer is.
Lokeren en omstreken worden geteisterd door inbraken. Die gestolen goederen moeten ergens aan de man gebracht worden. Een beetje controle zou toch geen kwaad kunnen?
Enkele maanden geleden zag ik een opvallende verkoper. U kan het zich er wel een voorstelling van maken, vet haar, dikke gouden kettingen rond de hals, dikke Mercedes….op zijn autokoffer stonden houten kistjes met daarin wapens. Als leek kon ik niet zien of het nep of echte vuurwapens waren. De persoon zag er niet uit alsof hij zich met speelgoed zou inlaten. Ik ga hier niemand beschuldigen maar ik ben nogal achterdochtig van natuur.
Vertrouwen is goed maar controle is beter.

Graag wil ik weten of er een dergelijk reglement bestaat?
Heeft het stadsbestuur weet van spanningen op de rommelmarkt?
Wordt er op regelmatige wijze gecontroleerd door de politie?

Lena Van Boven