Print

Vragen over oudejaarsnacht

Written by Lena Van Boven on . Posted in uit de gemeenteraad

Op veel plaatsen is oudejaarsnacht niet zonder problemen verlopen, in Antwerpen en Brussel liep het zelfs volledig uit de hand.
Ook in Lokeren verliep het niet vlekkeloos.
Ik kreeg een filmpje doorgestuurd van het gebeuren op de markt dat ook heeft gecirculeerd op de sociale media.

Er zijn ook heel wat getuigen, want er was heel wat beweging op de markt op dat ogenblik, die hebben gezien hoe er vanuit een voertuig vuurpijlen werden afgevuurd naar mensen, geparkeerde auto's en gevels.
Ook volgens die getuigen stond de politie erbij en keek er naar terwijl ze duidelijk uitgedaagd werden.

Ik zou graag willen weten waarom er niet opgetreden werd en of er later nog PV’s zijn opgemaakt.

Lena Van Boven

Zie ook: Oppositie eist maatregelen tegen illegaal vuurwerk tijdens nieuwjaarsnacht: “Politie heeft inschattingsfout gemaakt”

Print

Oppositie eist maatregelen tegen illegaal vuurwerk tijdens nieuwjaarsnacht: “Politie heeft inschattingsfout gemaakt”

Written by Lena Van Boven on . Posted in uit de media

Op de gemeenteraad hebben oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang gevraagd om streng op te treden tegen de jongeren die tijdens nieuwjaarsnacht vuurwerk afvuurden richting auto’s en voorbijgangers in gevaar brachten. Burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld) gaf toe dat de politie die nacht onderbemand was. “Er is een inschattingsfout gemaakt.”

Vuurwerk dat horizontaal in plaats van verticaal werd afgestoken. Eigenaars die hun auto’s angstvallig verplaatsten uit schrik voor een ravage. Vuurwerk dat werd afgevuurd vanuit een voertuig richting gevels. De beelden die een bewoner van de Markt vanuit zijn appartement maakte op Nieuwjaarsnacht logen er niet om: het vuurwerk zorgde voor een onveilige situatie in het stadscentrum van Lokeren.