Print

Klachten over eerste zomerweekend in recr. dom. 'de ster'

Written by Lena Van Boven on . Posted in uit de provincieraad

Vraag provincieraad 25/05/'16: Als u even op de webstek kijkt van het provinciaal domein 'De Ster' komt u te weten dat het een echt kinderparadijs is, een feest voor waterliefhebbers, een plek voor echte ontspanning…
Maar niet zo op het bewuste Hemelvaartweekend. De Ster heeft geen goeie start gemaakt van het eerste zomerweekend. Het moet voor veel bezoekers veelbelovend geklonken hebben, een verlengd weekend met veel zon, want ze zakten massaal af naar het domein. Een foute keuze zou later blijken want ‘alles wat fout kon lopen liep fout’ kregen we later te horen.

Het begon al met de ellenlange rijen aan de kassa. Zwemmen was verboden wegens geen redders. Geen bootjes wegens niet geleverd. Treintje reed niet wegens geen bestuurder. Attracties draaiden niet wegens te weinig personeel. Bovendien was er nog amok met jongeren.

Wat wordt er als uitleg gegeven voor zoveel tegenslag? Ik citeer: ‘We hadden deze massale toestroom niet verwacht. Ons personeelsbestand bestaat voor een groot deel uit jobstudenten en die zitten in de blokperiode…’ Hier heeft men toch enkele steken laten vallen…Het was op voorhand voorspeld dat het weekend zonnig ging zijn en de blokperiode ligt ook al langer vast. Een foute inschatting is dan ook te licht uitgedrukt, er is duidelijk meer aan de hand.

Ook mag er eens nagedacht worden over de amok makende jongeren die uit Antwerpen afzakken naar 'De Ster' om de boel te verzieken. Zo erg zelfs dat een bus van De Lijn, waar hoofdzakelijk bezoekers van het domein op zaten, politiebegeleiding nodig had om zijn weg richting Antwerpen verder te kunnen zetten.
Hoe gaat men zulke toestanden in de toekomst vermijden? Is er al overleg geweest met de verantwoordelijken? Welke maatregelen zullen er genomen worden om de werking in het domein vlot en veilig te laten verlopen en de diensten te verzekeren?

Lena Van Boven