Print

Nieuw politiereglement provinciaal domein De Ster

Written by Lena Van Boven on . Posted in uit de provincieraad

Wij gaan dit punt goedkeuren, al zal het zijn met enkele bedenkingen. Om te kunnen optreden tegen bepaalde overlastvormen is er een volledig en duidelijk reglement nodig.

Maar laat het nu net bij bepaalde artikels ontbreken aan die duidelijkheid. Ik zei het al in de commissie, het artikel 12, punt 1 en 2 ivm het verbod zich in het domein te bevinden of te verplaatsen in onfatsoenlijke toestand, gemaskerd of verkleed, is nogal invulbaar naar persoonlijke interpretatie.

Ik wed dat alleen al de gedeputeerde en mijn invulling van het artikel totaal verschillend zal zijn, laat staan voor de verantwoordelijken die zullen moeten  toezien op de naleving van dit reglement. Die invulling zal zich ergens bevinden tussen boerkini en monokini.
Het antwoord dat ik kreeg in de commissie dat er zal gerekend worden op het gezonde verstand vind ik nogal een naïeve redenering. Als men zou kunnen rekenen op het gezond verstand dan hadden we geen reglement nodig.

Ik kan me ook voorstellen dat bepaalde zaken bij naam benoemen enige moed vergt maar noodzakelijk is voor de doeltreffendheid en uitvoering van het reglement. De uitvoering: daar heb ik ook nog steeds mijn twijfels over bij gebrek aan beëdigd personeel op het domein, wat nodig is om overtredingen vast te stellen én te bestraffen.

Het reglement is er, het is een start en wordt ongetwijfeld vervolgd.

Lena Van Boven