Print

Oppositie eist maatregelen tegen illegaal vuurwerk tijdens nieuwjaarsnacht: “Politie heeft inschattingsfout gemaakt”

Written by Lena Van Boven on . Posted in uit de media

Op de gemeenteraad hebben oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang gevraagd om streng op te treden tegen de jongeren die tijdens nieuwjaarsnacht vuurwerk afvuurden richting auto’s en voorbijgangers in gevaar brachten. Burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld) gaf toe dat de politie die nacht onderbemand was. “Er is een inschattingsfout gemaakt.”

Vuurwerk dat horizontaal in plaats van verticaal werd afgestoken. Eigenaars die hun auto’s angstvallig verplaatsten uit schrik voor een ravage. Vuurwerk dat werd afgevuurd vanuit een voertuig richting gevels. De beelden die een bewoner van de Markt vanuit zijn appartement maakte op Nieuwjaarsnacht logen er niet om: het vuurwerk zorgde voor een onveilige situatie in het stadscentrum van Lokeren.

Print

Van Boven (VB) wil oplossing voor onveilig kruispunt Rozenstraat

Written by Lena Van Boven on . Posted in uit de media

Aan het kruispunt van de Rozenstraat met de Oude Heerweg en de Groenstraat gebeurde zondag een ernstig ongeval. De brandweer moest ter plaatse komen om een gekneld slachtoffer te bevrijden.

Gemeenteraadslid Lena Van Boven (Vlaams Belang) dringt aan op een spoedige aanpak van de onveilige verkeerssituatie.
“Er gebeuren jaarlijkse enkele ongevallen op dit kruispunt. Ik heb de situatie al meermaals aangekaart op de stedelijke verkeersraad, maar zonder veel resultaat. Ik hoop dat er niet eerst dodelijke slachtoffers moeten vallen voor er iets gebeurt.”

De mobiliteitsdienst van de stad Lokeren liet Van Boven weten dat de kwestie is aangekaart bij het Agentschap Wegen en Verkeer dat de N473 beheert. Al maakt de stad wel werk van een overdracht van de gewestweg tot een gemeenteweg om de signalisatie op het verkeerspunt te kunnen aanpassen en de voorrang om te vormen naar stopborden.

uit HLN