Print

Lange wachttijden in Speelotheek

Written by Lena Van Boven on . Posted in uit de gemeenteraad

Na de tussenkomst van Lena Van Boven ivm de verouderde manier van werken in de speelotheek, waardoor er zich een veel te lange rij vormde aan de balie, heeft de burgemeester toegegeven dat er een probleem is en er binnenkort een nieuw uitleensysteem beschikbaar zal zijn waardoor alles vlotter zal verlopen. Veel ouders en grootouders met ongeduldige kindjes zullen blij zijn dit te horen...

Wie hier al eens in de speelotheek komt als ouder of grootouder zal het met mij eens zijn dat het daar niet altijd vlot verloopt. Een wachttijd van een half uur aan de balie om een stuk speelgoed te lenen is geen uitzondering.
De speelotheek werkt voornamelijk met vrijwilligers neem ik aan, over die mensen geen slecht woord. Die doen hun job voortreffelijk met de middelen die ze hebben en verliezen als enige daar nooit hun geduld.
Je kan echter moeilijk ontkennen dat zij moeten werken op een verouderde manier waarbij verschillende manuele handelingen nodig zijn. Per stuk materiaal moet er een nummer ingeschreven worden in een boek, datzelfde nummer en het lidnummer moeten nog eens ingebracht worden in de computer waarna er dan een ticket verschijnt uit een printertje. Aan dezelfde balie wordt er ook materiaal binnengebracht, lidgeld betaald, verloren of beschadigde stukken speelgoed afgehandeld, telefonische verlengingen uitgevoerd...Geen efficiënte manier van werken dus.
Misschien kan er eens nagedacht worden over een manier om alles een beetje vlotter te laten verlopen of om het systeem te moderniseren?Ik heb het vermoeden dat de speelotheek het slachtoffer is van zijn eigen succes, cijfers in verband met het aantal gebruikers van de laatste jaren zullen dit wellicht bevestigen. Een feit is dat de infrastructuur die nodig is voor de goeie werking is achtergebleven.

Lena Van Boven