Print

Vraag chaos aan de kliniek van Lokeren

Written by Lena Van Boven on . Posted in uit de gemeenteraad

Op maandagavond 7 mei werd de omgeving van de kliniek herschapen in een chaos. Er was een grote toeloop naar de spoed en wagens werden overal in overtreding achtergelaten.
Een verontruste buurtbewoner bracht ook lokale politie op de hoogte. De verontwaardiging werd nog groter toen er na een uur nog geen politie kwam opdagen.

Ik vroeg hierover uitleg aan de korpschef die mij een uitvoerig antwoord bezorgde maar ik blijf toch nog met enkele vragen zitten. De grote toeloop van een 150 mensen had blijkbaar te maken met de rituele wassing van een overledene in de Turkse gemeenschap. Zij hadden besproken en beslist om het gebed dat normaal in de moskee plaatsvond te laten doorgaan in de kliniek.

Vroeger is er menig pasgeboren kind gedoopt in de kapel van de materniteit en dat er aan een sterfbed een priester of imam verschijnt daar heb ik geen probleem mee. Wel als daar 150 man bij wil zijn. Daar is het ziekenhuis niet voor geschikt. Dat ze ook nog eens de omgeving in rep en roer zetten, foutief parkeren, andere auto's en de spoed blokkeren daar heb ik helemaal geen begrip voor.

Dit hele religieuze gebeuren was gepland dus er heeft iemand de toestemming voor gegeven. Ik weet niet wie hierover de beslissingen neemt, wel staat vast dat er een inschattingsfout is gemaakt en enig overleg met politiediensten, die niet op de hoogte waren gebracht, beter was geweest.

Ik vraag mij sowieso af of zulke zaken in een kliniek thuishoren. Wat mij ook verontrust is dat er bij de politie slechts 2 ploegen ter beschikking waren die op dat moment niet vrij waren. Is dat niet wat weinig in een stad als Lokeren? Zeer geruststellend vind ik dat toch niet. Feit is  dat al die overtreders die denken dat hun religie boven de wet staat er maar weer eens mooi vanaf komen. De bevolking pikt het niet meer dat een bepaalde groep meer mag dan een ander, of dat denken ze toch, als ze maar met veel zijn. Bovendien doet dat het imago van onze politiedienst geen goed want die zijn steeds de kop van jut ook al zijn zij het die alle problemen mogen oplossen die zich stellen ten gevolge van een cultuur die NIET de onze is.

Lena Van Boven