Print

Vraag voor meer duidelijkheid ivm het dodelijk ‘ongeval’ op de Markt

Written by Lena Van Boven on . Posted in uit de gemeenteraad

Het is zo dat het voorval van vorige zondag, waarbij iemand om het leven kwam nadat er een bestuurder met zijn wagen in een woning is gereden op de Markt, de Lokeraar niet koud heeft gelaten en er een grote vraag is naar informatie over de juiste omstandigheden waardoor dit drama kon gebeuren.

Als  iemand het gevoel heeft dat er zaken worden verzwegen of er zijn onduidelijkheden, is het menselijk dat dit met eigen ideeën wordt aangevuld. Vandaar ook het belang van volledige en correcte communicatie.
Een tweede feit in deze zaak is dat er een grote ergernis, die al veel langer op de lever ligt van de bevolking, naar buiten is getreden, namelijk die van de racende jongeren. Jaren terug was dat een factor die meegespeeld heeft in de omvorming en vernieuwing van de Markt.

Niemand die regelmatig op de Markt komt, woont of werkt zal tegenspreken dat er nog steeds in het centrum geracet wordt, zowel met auto’s als met quads en aanverwanten.
Of dit voorval nu het gevolg is van racende jongeren of niet, er is iets naar boven gekomen dat niet kan genegeerd worden.
Degene die de openbare weg onveilig maken moeten streng bestraft worden en van de weg gehaald worden.
Het is aan het beleid om daar een oplossing voor te vinden.

Lena Van Boven

Link HLN 25 okt 17: https://www.hln.be/regio/lokeren/politie-opent-jacht-op-hufterig-rijgedrag~a4740c453/