Print

vraag gemeenteraad: tijdelijke oplossing bulten fiets-wandelpad

Written by Lena Van Boven on . Posted in uit de gemeenteraad

Op bepaalde stukken van het fietspad Lokeren-Eksaarde bevinden zich serieuze bulten in het wegdek. Het allerergste is het deel tussen de Weehaagstraat en de Muylaertstraat. Hier en daar ligt er ook nog een ferme bult tussen Daknamdorp en de Daknammolenstraat.

Nogal wat pendelaars gebruiken het fietspad aan vrij hoge snelheid, en dan wordt het echt gevaarlijk, sportieve fietsen hebben namelijk dunne bandjes en geen vering. Het is niet ondenkbaar dat dit iemand ten val kan brengen. In de verkeersraad is er beloofd om in de loop van volgend jaar het pad deftig aan te pakken.

Dit is goed nieuws maar ondertussen kunnen er wel ongelukken gebeuren. Die kunnen misschien voorkomen worden met een simpele oplossing. Als er een mountainbiketoertocht georganiseerd wordt brengt men soms op plaatsen waar er boomwortels gevaarlijk over of langs een pad lopen opvallende fluorescerende verf aan op de obstakels. Ik wil vragen om deze goedkope, doeltreffende en tijdelijke oplossing ook toe te passen voor dit probleem.