Print

veiligheid wandelpad (vraag gemeenteraad)

Written by Lena Van Boven on . Posted in uit de gemeenteraad

Er hebben zich vorige week woensdag 21 juni enkele incidenten voorgedaan in onze stad. In Molsbroek, op het fietspad Lokeren-Moerbeke en het Verloren Bos. Dat laatste is nergens bevestigd maar het gerucht doet wel de ronde. Is het slechts een gerucht of was er iets meer aan de hand op woensdagvoormiddag in de omgeving van Verloren Bos?

Op het fiets- en wandelpad is er diezelfde dag een jonge vrouw belaagd en met een mes aangevallen. Dit voorval leeft bij de mensen en het is normaal dat er ongerustheid heerst en angst.

Binnenkort starten de feesten in Lokeren en zal er van het fietspad nog meer en op een later tijdstip gebruik gemaakt worden, vooral door jonge mensen.
Ik had graag geweten of het onderzoek iets heeft opgeleverd en of er ondertussen maatregelen zijn genomen of genomen zullen worden om de veiligheid te verhogen?

Antwoord burgemeester: Er hebben zich inderdaad enkele zaken afgespeeld vorige week waarvan één ernstig. De gevallen in het Molsbroek en Bospark waren van een andere orde en niet zo ernstig. Op het fiets- en wandelpad betreft het een aanslag op de eerbaarheid. Over het onderzoek kan ik nog niets zeggen want dat is lopende. Er wordt gewerkt aan een robotfoto van een man van ongeveer 30 jaar. Wij zijn al jaren voorstander om het pad te verlichten maar dat wordt door bepaalde verenigingen tegengehouden maar wij blijven daar voor ijveren.