Print

Verlichting fiets-en wandelpad

Written by Lena Van Boven on . Posted in uit de gemeenteraad

Mijn fractie zal dit punt goedkeuren. We zijn al jaren vragende partij om deze veelgebruikte verbindingsweg tussen Lokeren en Eksaarde te voorzien van verlichting.
Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd in fietspaden en in het stimuleren om meer de fiets te gebruiken voor woon- en werkverkeer. Daar maken comfortabele, verlichte en veilige paden deel van uit.

Print

Verkaveling Oude-Bruglaan

Written by Lena Van Boven on . Posted in uit de gemeenteraad

Er wordt hier gevraagd om een verkaveling goed te keuren op één van de drukste plaatsen in Lokeren waar de verkeerssituatie echt problematisch is. Een verkaveling met bijna 300 wooneenheden en 428 parkeerplaatsen, dat wil al iets zeggen.
De file die er ontstaat al voor drie uur in de namiddag, van de verkeerslichten aan de Martelarenlaan tot bijna aan de Rozenstraat, is blijkbaar nog niet lang genoeg.

Print

Brandveiligheid in de kerken

Written by Lena Van Boven on . Posted in uit de gemeenteraad

Naar aanleiding van de brand in de Notre-Damekathedraal van Parijs vraagt Onroerend Erfgoed ook bij ons bijzondere aandacht voor brandveiligheid.
Ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois vraagt bijzondere aandacht voor de brandveiligheid en -preventie in de Vlaamse kerken.

Print

Vragen over oudejaarsnacht

Written by Lena Van Boven on . Posted in uit de gemeenteraad

Op veel plaatsen is oudejaarsnacht niet zonder problemen verlopen, in Antwerpen en Brussel liep het zelfs volledig uit de hand.
Ook in Lokeren verliep het niet vlekkeloos.
Ik kreeg een filmpje doorgestuurd van het gebeuren op de markt dat ook heeft gecirculeerd op de sociale media.

Er zijn ook heel wat getuigen, want er was heel wat beweging op de markt op dat ogenblik, die hebben gezien hoe er vanuit een voertuig vuurpijlen werden afgevuurd naar mensen, geparkeerde auto's en gevels.
Ook volgens die getuigen stond de politie erbij en keek er naar terwijl ze duidelijk uitgedaagd werden.

Ik zou graag willen weten waarom er niet opgetreden werd en of er later nog PV’s zijn opgemaakt.

Lena Van Boven

Zie ook: Oppositie eist maatregelen tegen illegaal vuurwerk tijdens nieuwjaarsnacht: “Politie heeft inschattingsfout gemaakt”

Print

Lange wachttijden in Speelotheek

Written by Lena Van Boven on . Posted in uit de gemeenteraad

Na de tussenkomst van Lena Van Boven ivm de verouderde manier van werken in de speelotheek, waardoor er zich een veel te lange rij vormde aan de balie, heeft de burgemeester toegegeven dat er een probleem is en er binnenkort een nieuw uitleensysteem beschikbaar zal zijn waardoor alles vlotter zal verlopen. Veel ouders en grootouders met ongeduldige kindjes zullen blij zijn dit te horen...

Wie hier al eens in de speelotheek komt als ouder of grootouder zal het met mij eens zijn dat het daar niet altijd vlot verloopt. Een wachttijd van een half uur aan de balie om een stuk speelgoed te lenen is geen uitzondering.
De speelotheek werkt voornamelijk met vrijwilligers neem ik aan, over die mensen geen slecht woord. Die doen hun job voortreffelijk met de middelen die ze hebben en verliezen als enige daar nooit hun geduld.
Je kan echter moeilijk ontkennen dat zij moeten werken op een verouderde manier waarbij verschillende manuele handelingen nodig zijn. Per stuk materiaal moet er een nummer ingeschreven worden in een boek, datzelfde nummer en het lidnummer moeten nog eens ingebracht worden in de computer waarna er dan een ticket verschijnt uit een printertje. Aan dezelfde balie wordt er ook materiaal binnengebracht, lidgeld betaald, verloren of beschadigde stukken speelgoed afgehandeld, telefonische verlengingen uitgevoerd...Geen efficiënte manier van werken dus.
Misschien kan er eens nagedacht worden over een manier om alles een beetje vlotter te laten verlopen of om het systeem te moderniseren?Ik heb het vermoeden dat de speelotheek het slachtoffer is van zijn eigen succes, cijfers in verband met het aantal gebruikers van de laatste jaren zullen dit wellicht bevestigen. Een feit is dat de infrastructuur die nodig is voor de goeie werking is achtergebleven.

Lena Van Boven