Print

GRUP Slachthuis

Written by Lena Van Boven on . Posted in uit de gemeenteraad

Wij zullen ons op dit punt onthouden en wel om de volgende reden: Wij geloven dat er te weinig rekening gehouden wordt met de impact die het realiseren van een 200 à 300-tal wooneenheden op de slachthuissite zal hebben op het kruispunt aan de Oude-Bruglaan na deze bestemmingswijziging. Er vormt zich nu al op sommige dagen en uren een file vanop de Oude-Bruglaan tot de oprit E17.

De kans om dat kruispunt in de toekomst te ontlasten door een bijkomende doorgangsweg aan de Martelarenlaan/Rozenstraat wordt door de opheffing van de reservatiestrook ook teniet gedaan. Ik heb dit al eerder gezegd en U noemde dit toen onrealistisch. Het moet toch zijn dat, aangezien het zo stond ingekleurd in het deel RUP3, het in het verleden niet als zo onrealistisch aanzien werd.

Na deze bestemmingswijziging krijgen we dus een zoveelste project in Lokeren met, zoals ik al zei een 300-tal wooneenheden. Er heerst hier een echte bouwwoede, een wildgroei aan gebouwen terwijl we toch zien dat sommige appartementen lange tijd vergeefs 'te huur' blijven staan.
Wie, denkt men, zal daar allemaal komen wonen in die nieuwbouwexplosie? Welke invasie moeten we vrezen? Of is men van plan van Lokeren een klein 'New York' te maken?

Lena Van Boven