Print

Skatepark Nachtegaallaan

Written by Lena Van Boven on . Posted in uit de gemeenteraad

Vorige maand hebben we via de pers vernomen dat de bouw van een skatepark in 2015 een feit is.
Ik las ook dat de buurt bij het gebeuren zal betrokken worden. Hopelijk zal dat meer inhouden dan een openingsreceptie want mij lijken die plannen redelijk concreet.

U zou moeten weten dat communicatie belangrijk is en veel frustratie kan voorkomen. Je kan beter op voorhand eens gaan luisteren naar de vragen die er zijn en indien nodig geruststellen dan nadien problemen oplossen. Zo moeilijk kan dat niet zijn, er is een wijkbestuur en een wijklokaal beschikbaar.

Er heerst momenteel ongerustheid bij de buurtbewoners waarvan iedereen weet dat die niet meer van de jongste zijn. Men vreest voor overlast en lawaai bovenop de wekelijkse voetbalwedstrijden en andere activiteiten. Ik weet niet in welke mate deze bezorgdheid terecht is maar de buurt informeren zou geen slechte zaak zijn.

Op welke manier gaat u de bewoners betrekken bij de realisatie van het skatepark? Welke andere locaties zijn er onderzocht en waarom is er precies gekozen voor het plein aan de Nachtegaallaan?

Lena Van Boven

Antwoord burgemeester:

Dank u wel. De jeugddienst is eigenlijk op dit moment al in overleg geweest, met de skaters, bmx-ers en steppers. Jaja, dus ze zijn in overleg geweest wat ze willen, en de ene wilt dat en de andere wilt dat. Er is een overleg geweest maar er zijn echt ook wel gasten bij die voldoende know-how hebben die eigenlijk ook de andere skateparken in de omliggende gemeente ook mee gevolgd hebben en die dus echt wel op de hoogte zijn. Want het belangrijkste is de geluidsoverlast die bestreden wordt door de keuze van materiaal. Dat heeft dan met betonkeuze te maken want dat zal beton zijn. Dus er is echt wel al goed over nagedacht wat dat betreft.

Wat de vraag van de bewoners betreft, daar zijn we het allemaal over eens, denk ik. Maar ik heb daarstraks gezegd in mijn inleiding dat we natuurlijk best naar de bewoners gaan met een eerste ontwerp dat die mensen eerst een keer moeten zien, een schets, een tekening, hoe dat het nu juist in elkaar zou zitten. Er is inderdaad effectief wel een vooropgestelde plaats in de ogen van onze diensten: jeugddienst maar ook onze stedenbouwkundige dienst en onze Lucas Nauts enz. die hebben dat allemaal bekeken en eigenlijk is die plek de vooropgestelde plek tussen de asfaltpiste, de vroegere rolschaatspiste want nu is het bmxen en vroeger was het rolschaatsen.

De speeltuigen die daar staan zouden ook daar kunnen blijven staan; je zou die wel een beetje moeten herlocaliseren maar dat is nu net het werk van de ontwerper natuurlijk dus ik zou voorstellen dat we die eerst zijn werk een keer laten doen en dat we dan een keer kijken welk resultaat we hebben en dat we dan iedereen uit de buurt eens samen roepen en dat we dat in een goed overleg doen. Ik denk heus niet dat er daar zware problemen zullen ontstaan. Er zijn natuurlijk een aantal problemen in omliggende gemeenten maar dat gaat dan over skateparken die echt wel veel dichter nog bij de bewoning daar gevestigd zijn. Maar geen probleem, wij gaan de zaak bekijken, maar laat ons eerst misschien een keer een ontwerp maken en dan zien we wel waar we uitkomen. Oké?

Stemming : Vlaams Belang: onthouding, NVA: ja, Open Vld: ja, CD&V: ja, groen: ja, spa: ja, mevrouw Van Boxclaer: ja en mijnheer Van Streydonck: ja