Print

Fietsverbinding Pijlstraat-Doornijkstraat

Written by Lena Van Boven on . Posted in uit de gemeenteraad

Een goed jaar geleden is de nieuwe fietsverbinding langs de spoorweg 59 Gent-Antwerpen in gebruik genomen.

"Het betreffende fietspad bevindt zich tussen de Pijlstraat en de Doornijkstraat en past in een groter provinciaal fietsrouteplan.
Deze fietsverbinding is er dan ook gekomen en grotendeels gefinancierd door de provincie met de afspraak dat het beheer en eventueel bijkomende werken ten laste zijn van de stad of gemeente.

Ik stel vast dat er van onderhoud geen sprake is momenteel. Het onkruid tiert daar welig en waar mensen komen vindt men ook sluikstort, spijtig genoeg. Zakken vol afval worden daar aan de kant gesmeten en blijfven liggen.
Het is er, zeker deze tijd van het jaar, aardedonker reeds vroeg op de avond. Dit pad wordt veel gebruikt voor woon-werk verkeer en schoolverkeer. Het staat zelfs op de schoolroutekaart. Een reden te meer om dit fietspad zo veilig mogelijk te maken mede door verlichting.
Wie is er verantwoordelijk voor het onderhoud van het fietspad? Is er overleg geweest met Waasmunster, aangezien dit pad over twee gemeenten loopt? Welke afspraken zijn er gemaakt?
Is er gedacht aan verlichting en wat zijn de plannen hieromtrent voor de toekomst?

Lena Van Boven


Antwoord schepen:

Het klopt dat het onderhoud ten laste is van de stad van zodra de oplevering is gebeurd, en dat is niet het geval. We gaan ondertussen al eens bekijken wat we kunnen doen aan dat onkruid en het sluikstorten. Ook wat verlichting betreft moeten we eens bekijken hoe we dat het best kunnen aanpakken.